Home

Velux dakraam plaatsen

De start van dit project was een donkere hooizolder. Met een ladder door een luik omhoog. En een zaklamp was zeker geen overbodige luxe. 

Dit werd de ruimte om een appartement te realiseren. 

Het was overduidelijk dat hier 1 of meerdere dakramen geplaatst diende te worden. Omdat het een monument is zijn er een aantal restricties. Zo was de achterkant (uit het zicht) vrij om de locatie te bepalen. Aan de voorkant (de zichtkant) was het niet toegestaan om het dakraam in 1 lijn met een reeds bestaande dakraam te plaatsen. Er is al redelijk snel gekozen voor 2 dakramen. 1 aan de voorkant en 1 aan de achterkant. Dit om de hele dag lichtinval te realiseren. 

Zodra het dak werd opengemaakt was al duidelijk welk verschil een dakraam zou maken voor de lichtopbrengst en het contact naar buiten.

Velux trainingsticker 2020

20191104_105016 Velux dakraam plaatsen

20191105_092945 Velux dakraam plaatsen

De dakpannen zijn voorzichtig langs de binnenzijde verwijderd. Daarna onstaat er vanelf licht en ruimte om verder te werken. 

20191105_103726 Velux dakraam plaatsen

Als alles op maat is en verstevigd is wordt het tijd om het dakraam kozijn te plaatsen. Na het stellen en afwerken worden de dakpannen op maat gemaakt en teruggeplaatst. 

20191105_142254 Velux dakraam plaatsen

Bij de foto hierboven is het dakraam afgewerkt en het raam teruggeplaats. Net op tijd voor een regenbui. De binnenkant word bij dit project later afgewerkt.

 

Met een dakraam kun je het wooncomfort verhogen. Zorgen voor meer daglicht. Dat werd heel snel duidelijk tijdens mijn werkzaamheden. En al dit natuurlijke licht zorgde ook voor een prettige werkomgeving. Tevens zorgt een dakraam voor de benodigde ventilatie en het ventileren van een ruimte. En doordat er zuurstofrijke frisse lucht naar binnen komt krijg je ook nog eens een lagere energie rekening. Zuurstofrijke frisse lucht is namelijk sneller te verwarmen.

En ook voor de klant begint het tot stand komen van een appartement steeds meer te leven.

duurzaam, isolatie, timmerman, Velux, Wooncomfort, helpen energie besparen, ergonomisch, ventilatie, ventileren, lagere energierekening, zuurstofrijke, frisse lucht, sneller verwarmen

Copyright © 2019 VE7

Algemene voorwaarden vE7