Skip to main content

Ik hou van wat ik doe.
Het is mijn passie.

Rinus_2-e9ed5402 Over mij persoonlijk
Eigenaar/ oprichter

Rinus van Espen

Bedrijf. vE7

Adres. Kilstraat 48

Postcode. 7617 CE Deventer

Telefoonnr. 0623669343

Email 1.

 

Ik heb veel ervaringen opgedaan in de afgelopen jaren. Op elk vlak.

Mijn naam is Rinus van Espen.

Ik ben in 2019 gestart met het opzetten van mijn eigen onderneming vE7. Van Espen 7. En de 7 heeft voor mij vele betekenissen.

Een duurzaam klusbedrijf. Duurzaamheid is voor mij iets om dagelijks bij stil te staan en hierover na te denken en na te handelen.

Mijn interesses zijn echter veel groter en breder dan mijn onderneming doet vermoeden. Ik hou van techniek en wetenschap, oudheidkunde, kennis & oude ambachten en energie.

Meedenken en inzicht verkrijgen in gedrag van mensen en projecten . En ook het onbekende.  

Ik wil op een eenvoudige, duurzame, ecologische & kwalitatieve wijze iets voor anderen betekenen. Waarbij ik op een creatieve manier kwaliteit kan creëren en wensen kan laten uitkomen.
Ik vind het fijn om met mijn handen te werken en/ of gesprekken aan te gaan. De meeste energie krijg ik als dit allemaal op zijn plaats valt. Waarbij je iets moois hebt kunnen betekenen of overdragen en hebt kunnen leren van elkaar.

 • 1993

  Werkzaamheden in de bouw. Net voor dat ik in militaire dienst moest verschijnen
 • 1994

  Werkzaamheden in de industrie. Veelal onderhouds van machines en installaties.
 • 2001

  Werkzaamheden als lasser (GTAW, FCAW, SMAW). Hierbij ben ik betrokken geweest bij vele off shore laswerkzaamheden (Lloyds gecertificeerd) voor grote namen zoals BP, ABB, NAM, enz.

 • 2010

  Werkzaamheden als werkvoorbereider. Verantwoordelijk om alles in goed banen te leiden.
 • 2011

  Werkzaamheden als project engineer/ technisch tekenaar voor installaties (met name warmte wisselaars) voor o.a. Shell, BP, enz.. Waarbij ik naast de tekeningen verantwoordelijk was voor alle bijkomende documentatie. 

  Alles werd volgens codes gebouwd. Namelijk ASME en EN norm. Tevens werden er ook nog berekeningen volgens Stoomwezen uitgevoerd.

 • 2019

  Start vE7. Hierbij wil ik al mijn ideeën, ervaringen,  disciplines en hobby samen laten komen.

Kwaliteit staat voorop, van materialen tot elk gereedschap.

R. van Espen

Ik werk alleen met de beste materialen

Een van mijn definities van duurzaam is dat materialen van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan en het milieu zo min mogelijk belasten.

Om dit te bewerkstelligen gebruik ik om te bouwen hoofdzakelijk FSC gecertificeerd hout. 

 FSC (Forest Stewardship Council) is een onafhankelijk, internationaal keurmerk voor hout dat gegarandeerd afkomstig is uit goed beheerd bos.
Een goed beheerd bos voldoet aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. In bossen waar die regels van goed beheer worden toegepast, wordt zorgvuldig gekapt, met respect voor mensen, planten en dieren. De regels gelden voor zowel tropisch als niet-tropisch hout. 

 

Handtekening22-1af56245 Over mij persoonlijk